Москаль просить Луценка розслідувати кредити банку

Москаль просить Луценка розслідувати кредити банку "Україна" та НБУ часів Ющенка

Укрінформ
Губернатор Закарпаття Геннадій Москаль просить Генеральну прокуратуру перевірити матеріали кримінальних справ що стосуються часів, коли Віктор Ющенко був головою банку «Україна» й начебто сприяв у незаконному виданні багатомільйонних кредитів бізнесменам.

Про це він повідомив заявив на своєму сайті.

«На початку 90-х років Віктор Ющенко, будучи одним із керівників Комерційного агропромислового банку «Україна», видав Юссефу Харесу (громадянин України з 1997 р., сирієць за походженням) кредит на суму 1,5 мільйона доларів США, який так і не був повернутий, – заявляє Москаль. – Банк звернувся до суду з позовом про примусове стягнення грошей, однак юрист банку, який ішов на розгляд справи, був викрадений разом із оригіналами документів щодо Юссефа Хареса. За цим фактом у 2002 р. МВС України порушило кримінальну справу, яку так і не довели до логічного завершення», - заявив Москаль.

Крім того, у 1997 р. Нацбанк України, головою якого на той час був Ющенко, видав фірмі “Харес-інкорпорейшен”, яка належить Харесу, 4,5 мільйонів доларів кредиту. "Ю.Харес переказав кошти у Францію на рахунок іншої, створеної ним же фірми. За цим фактом Прокуратура м. Києва провела перевірку й порушила кримінальну справу, однак, як і в попередньому випадку, слідство з незрозумілих причин не проводилося, хоча державі завдано значних збитків,» - наголошує він.

За інформацією Москаля, після перемоги Віктора Ющенка на президентських виборах Юссеф Харес став радником Президента з питань іноземних інвестицій.

Геннадій Москаль направив звернення Генеральному прокурору України Юрію Луценку з проханням ретельно перевірити матеріали вказаних кримінальних справ, дати їм юридичну оцінку, а також поновити розслідування за фактом викрадення юриста банку «Україна».

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня Геннадій Москаль оприлюднив документи стосовно «Лікарні майбутнього», у яких вказано суми благодійний внесків від різних відомих осіб. Ці внески Москаль розцінив як хабарі, й публічно  вимагав притягнути за них до відповідальності зазначених осіб, включно із самим екс-президентом Ющенком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-