Сироїд розповіла, чому не голосувала за законопроект про судову реформу

Сироїд розповіла, чому не голосувала за законопроект про судову реформу

Укрінформ
Заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд забрала картку і утрималася від голосування на підтримку законопроекту про судову реформу, адже "проголосувати проти вона не могла".

Про таке вона заявила в ефірі "5-го каналу".

"Я забрала картку. Тому що я працювала над цим документом, я не могла виступати проти нього". На питання, чи є такий крок відсутністю позиції із цього питання, віце-спікер відповіла: "Чому відсутність позиції? Моя позиція була, я була в залі і просто не брала участі у голосуванні".

Щодо того, чи не прикро їй було так довго працювати над законопроектом, щоб її фракція "Самопоміч" в результаті не підтримала реформу, Сироїд заявила: "Мені від цього не прикро, я розумію позицію фракції. Якщо, я можу вам нагадати, це був мій виступ з трибуни Верховної Ради в день голосування за генерального прокурора, я тоді це відчувала, відчувала цю загрозу, хоча я добросовісно працювала весь цей час. Я звернулася до Президента і сказала, що "пане Президенте, на жаль, ви своїми руками руйнуєте підтримку судової реформи, тому що я розуміла, що ми ("Самопоміч" - ред.) втрачаємо довіру".

Нагадаємо: 2 червня, Верховна Рада України ухвалила закон про судоустрій і статус суддів, а також зміни до Конституції в частині правосуддя. 7 червня голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав закон про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-