Представник Президента пояснив, чому у списку до ЦВК немає «людини Тимошенко»

Представник Президента пояснив, чому у списку до ЦВК немає «людини Тимошенко»

Укрінформ
Представник Президента у Верховній Раді Артур Герасимов пояснив, чому не всі парламентські фракції делегували своїх кандидатів для призначення нового складу Центрвиборчкому.

Про це він заявив на брифінгу в Адміністрації Президента України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Досвід тільки політичного квотування у підході до Центральної виборчої комісії не є панацеєю. Ви знаєте, що саме такий принцип був при формуванні попереднього складу ЦВК, і ви бачите, скільки питань виникало і у політичних сил, і у суспільства щодо цього», - сказав Герасимов.

За його словами, щодо цього складу ЦВК ключовим принципом для формування була професійність і довіра до нового складу Центрвиборчкому, яка має бути у суспільства. Саме так він пояснив відсутність у переліку кандидатур до ЦВК кандидатів від фракцій «Радикальна партія Олега Ляшка» і «Батьківщина», відповідаючи на закиди політичної сили Юлії Тимошенко.

На додачу до цього Герасимов запевнив, що усі внесені Президентом до парламенту кандидатури до Центральної виборчої комісії є професійними правниками.

«Головний принцип, якого дотримувався Президент України - повне оновлення ЦВК, тому серед запропонованих кандидатур немає тих, хто працював у попередньому складі Центральної виборчої комісії. Це відповідь Президента України на вимогу суспільства. Запропоновані кандидатури -  це поєднання колосального практичного досвіду та досконалих знань українського та міжнародного виборчого права. Серед кандидатів усі є професійними правниками, п'ятеро - вільно володіють іноземними мовами, двоє - працюють на кафедрах права в Національному університеті імені Тараса Шевченка та Києво-Могилянській академії», - сказав Герасимов.

Він закликав український парламент призначити новий склад ЦВК до кінця цієї сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-