7 червня: найголовніше вночі

7 червня: найголовніше вночі

Укрінформ
Клінтон позбулася конкурента-демократа, Кремль напружують масштабні навчання НАТО Baltops16, «Нафтогаз» продовжує переговори з «Газпромом»...

22:11 Камінь бурштину рекордної ваги вилучили в рівненського підприємця

Під час обшуків у рівненського підприємця, який продавав фальсифіковані алкогольні напої, вилучено 7,75 кг бурштину-сирцю різних фракцій орієнтовною вартістю 1 мільйон гривень, у тому числі один камінь вагою 1,8 кг орієнтовною вартістю 375 тисяч гривень.

Укрінформ: Десь так з тисячу років тому один літописець написав про Русь-Україну, що, мовляв, багата наша земля, але порядку на ній нема. З того часу ми й вирішуємо цю проблему. Безумовно, є певні успіхи, а ще більше – надії. Зокрема, з великою надією сприймаємо заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, що ось-ось Верховна Рада ухвалить такий чудовий закон про бурштин, після якого рекордні кілограмові дорогоцінні камені українська держава знаходитиме безпосередньо у вітчизняних багатих надрах, а не під час обшуку у кустарного фальсифікатора горілки.

22:41 У "Нафтогазі" сказали, коли знову почнуть купувати російський газ

"Нафтогаз України" готовий відновити закупівлю газу у російського "Газпрому", якщо ціна на нього буде нижчою, ніж ціна на газ з Європи.

Про це заявив глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

За його словами, «Нафтогаз» продовжує переговори з «Газпромом» щодо умов закупівлі газу і готовий відновити імпорт у третьому кварталі.

Укрінформ: «Довоювався Вова! Україна вже диктує Росії, якою має бути ціна на російський газ!» - приблизно так емоційно висловився один з безіменних російських дописувачів у соціальних мережах. Суворо кажучи, це, звісно, перебільшення. Та й готовність України купувати російський газ виключно на ринкових умовах – давно вже не новина. Однак у даному випадку емоція краще  відображає суть того, що відбувається, ніж будь-яка холодна логіка. Україна позбулася (чи тільки позбувається?) політичної залежності від російського газу! Щоб там не казали скептики, а це справжня, без пропагандистського «накручування», наша перемога. Яка, щоправда, дісталася нам у прямому сенсі кров’ю, і яку ще треба втримати.

23:54 Лавров обіцяє відповідь на активність НАТО в Балтійському регіоні

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Кремль вживатиме певні заходи у відповідь на підвищення активності НАТО в Балтійському регіоні.

Заява Лаврова пролунала в той же день, як почалися масштабні навчання НАТО Baltops16, в рамках яких війська Альянсу вперше висадяться на фінській землі.

Укрінформ: Важко утриматися від іронії у коментуванні суворих заяв Кремля у відповідь на активність НАТО біля російських кордонів. Але якщо без гумору, абсолютно серйозно, то чим саме може відповісти Росія? Вона вже не може створити якусь абсолютно нову і неприємну для НАТО ситуацію. Все, що можна було подібного зробити, вже зроблено: Росія стала не партнером для Заходу, не віртуальним противником, з яким генералам можна так само віртуально позмагатися на військових картах, а цілком конкретним ворогом, проти якого вже необхідно рухати війська не лише на карті. Це – головна неприємність для НАТО, але вона вже позаду. Тож тепер у Росії нема поля для політичного «маневру», і їй залишається тільки збільшувати концентрацію зброї та військ на певних ділянках потенційного військового конфлікту. Що, звісно, викличе потребу нових навчань військ НАТО біля російських кордонів, і не тільки навчань, а й постійної дислокації цих військ там, де ще два роки тому ніхто їх і не уявляв. Ось так і починається ланцюгова реакція гонки озброєнь, і спинити цю гонку без серйозного військового чи політичного потрясіння (на кшталт розвалу СРСР) вже неможливо.

05.19 Клінтон вже може бути єдиним номінантом від демократів на виборах

Гілларі Клінтон набрала необхідну кількість у 2383 делегати, щоб бути призначеною єдиним кандидатом від Демократичної  на наступному етапі виборів президента США. Потрібні голоси Клінтон отримала після перемоги на праймеріз в Пуерто-Ріко.

Укрінформ: Отже, усі формальності, які досі не дозволяли офіційно говорити про пару Клінтон – Трамп, вже позаду. Віднині починається фінішна пряма найважливіших політичних перегонів у світі. Цього разу вона розпочалася дуже рано – за п’ять місяців до фінального голосування 8 листопада. Причому, втома від незвично довгого споглядання за фінальною стадією протистояння «вболівальникам» не загрожує. Оскільки шанси суперників перед фіналом вирівнялися, а можлива перемога одного з кандидатів – Трампа – всерйоз лякає півсвіту, все це обіцяє неослабну увагу до виборів президента США усі наступні п’ять місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-