МЗС України надіслало ноту Росії через Матвієнко у Криму

МЗС України надіслало ноту Росії через Матвієнко у Криму

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України не погоджується з не узгодженим з українською владою перебуванням на тимчасово окупованій території АР Крим Голови Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Валентини Матвієнко.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"МЗС України висловлює протест у зв'язку з не узгодженим з українською стороною перебуванням 3-4 червня ц.р. на суверенній території України у її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим та м. Севастополь, голови Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації В.Матвієнко", - йдеться в заяві.

Зазначається, що такі дії з боку російського чиновника порушують міжнародні права та домовленості.

"Перебування В.Матвієнко на території Автономної Республіки Крим є відвертим нехтуванням з боку російської влади державним суверенітетом України, свідченням порушення з боку Російської Федерації Статуту ООН, принципів і норм міжнародного права, свідомого ігнорування цією країною своїх міжнародних зобов'язань", - йдеться в заяві.

В прес-центрі також уточнюють, що вся відповідальність за ці та інші порушення покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта відповідно до норм міжнародного права, її посадових осіб, а також незаконні «органи кримської влади» та їх представників, які ухвалюють незаконні рішення та вчиняють протиправні дії. Російському зовнішньополітичному відомству надіслано відповідну ноту протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-