Сироїд сумнівається, що незабаром партії житимуть з бюджету

Сироїд сумнівається, що незабаром партії житимуть з бюджету

Укрінформ
Віце-спікер Оксана Сироїд переконана, що закон про державне фінансування політичних партій не почне діяти з 1 липня.

Про це вона заявила на прес-конференції в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суспільство, й особливо політично активне суспільство, очікує, що запрацює бюджетне фінансування політичних партій ось-ось, і ми зробимо крок до подолання політичної корупції в країні. Але насправді ми є досить віддалені від того процесу і не наблизилися до нього майже зовсім, тому що з 1 липня закон не запрацює і фінансування політичних партій не настане», - зазначила Сироїд.

Серед причин відтермінування процедури фінансування партій з держбюджету вона назвала неготовність до запровадження такої системи низки органів.

Зокрема, за її словами, закон передбачає ухвалення певних рішень, затвердження різноманітних форм звітності Національним агентством з питань запобігання корупції, яке досі ще не розпочало повноцінної роботи.

Крім того, віце-спікер наголосила, що деякі рішення мають також ухвалити й ЦВК, "склад якої сьогодні є нелегітимним», і Рахункова палата, «яка також має нелегітимний склад і новий склад якої не сформований».

«Але оці всі інструменти чи їх брак є швидше наслідком, ніж причиною. Можна сказати абсолютно ствердно, що головною причиною, головною проблемою, чому не може запрацювати закон про політичні партії в частині фінансування, це тому що політична система є сьогодні у власності кількох хлопців, яких прийнято називати олігархами, яким цей закон абсолютно невигідний», - додала Сироїд.

Нагадаємо, 8 жовтня 2015 року Верховна Рада ухвалила закон щодо державного фінансування політичних партій. Закон набирає чинності 1 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-