Порошенко затвердив Стратегічний оборонний бюлетень України

Порошенко затвердив Стратегічний оборонний бюлетень України

Укрінформ
Президент Петро Порошенко увів у дію рішення РНБО від 20 травня 2016 року, яким затвердив Стратегічний оборонний бюлетень України.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави

"Глава держави постановив увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 травня 2016 року "Про Стратегічний оборонний бюлетень України", яким схвалив відповідний документ", - йдеться у повідомленні.

Так, Стратегічний оборонний бюлетень України є документом оборонного планування, що розроблений за результатами оборонного огляду з метою визначення основних напрямів реалізації воєнної політики України та розвитку сил оборони до кінця 2020 року. Бюлетень спрямований на забезпечення практичної реалізації положень Воєнної доктрини України та Концепції розвитку сектору безпеки і оборони України, визначає стратегічні й оперативні цілі оборонної реформи та очікувані результати їх досягнення з урахуванням актуальних воєнно-політичних загроз та викликів. Визначає шляхи досягнення цілей оборонної реформи, зокрема щодо збільшення спроможностей сил оборони, активну участь у реалізації Спільної безпекової і оборонної політики Європейського Союзу та активне співробітництво з НАТО з досягненням критеріїв, необхідних для набуття повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору.

Стратегічний оборонний бюлетень слугуватиме дорожньою картою оборонної реформи з визначенням шляхів її впровадження на засадах і принципах, якими керуються держави–члени НАТО. 

На основі Стратегічного бюлетеня розробляються та реалізуються Державна програма розвитку ЗСУ, державні програми розвитку інших складових сил оборони, державні цільові оборонні програми, спрямовані на створення нових та модернізацію існуючих систем, комплексів і зразків озброєння та військової техніки, будівництво важливих військових об'єктів, розв'язання інших проблем у сфері оборони.

Комітетом реформ Міністерства оборони України та Збройних Сил до підготовки Стратегічного бюлетеня України були залучені центральні органи виконавчої влади, наукові установи, громадські організації, вітчизняні та іноземні експерти з питань оборони, у тому числі експерти Спільної робочої групи Україна–НАТО з питань воєнної реформи високого рівня та представники Офісу зв'язку НАТО в Україні.

Відповідно до Указу, Кабінету Міністрів України необхідно забезпечити розроблення та внесення в установленому порядку законопроектів та програмних документів, спрямованих на реалізацію положень Стратегічного оборонного бюлетеня. Контроль за виконанням Указу покладено на Секретаря РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-