Перестрілки в Актобе: кількість загиблих зросла до 17 осіб

Перестрілки в Актобе: кількість загиблих зросла до 17 осіб

Укрінформ
Під час перестрілок у казахстанському Актобе загинули 17 осіб.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на МВС країни.

"Серед них 11 передбачуваних злочинців, троє військових, продавець магазину зброї і відвідувач ще одного збройового магазину, а також співробітник охоронного агентства. Поранення отримали 22 людини", - йдеться в повідомленні.

Відповідальність за напад узяло на себе угрупування "Армія визволення Казахстану", пише видання. Підтвердження цієї інформації з інших джерел поки не надходило.

У неділю вдень група невідомих, яких влада вважає релігійними радикалами, напала на збройовий магазин "Паллада". Там злочинці викрали 17 одиниць вогнепальної зброї (три нарізних і 14 гладкоствольних рушниць), три газових пістолети, патрони і ножі.

Нападники вбили продавця магазину і одного із співробітників приватного охоронного агентства, які прибули за викликом. Коли на місце події прибув наряд поліції, підозрювані поранили трьох поліцейських і захопили патрульну машину. Після цього вони розділилися на дві групи, уточнили в МВС.

Шість чоловік на викраденій патрульній машині вирушили в інший збройовий магазин під назвою "Пантера". У цьому магазині злочинці поранили одного з відвідувачів, вбили іншого і вступили в перестрілку з прибулими поліцейськими.

Друга група захопила маршрутний автобус. На ньому вона попрямувала до військової частини і вибила ворота. Потрапивши на територію частини, зловмисники влаштували перестрілку з військовими.

В Актобе діє режим контртерористичної операції. Мешканців міста просять не виходити на вулицю. У місті не працюють великі магазини, не ходить громадський транспорт.

У МВС Казахстану заявляли, що особи всіх передбачуваних злочинців встановлені, проте їх імена не називаються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-