Грицак сказав, де зараз ініціатор скандалу з

Грицак сказав, де зараз ініціатор скандалу з "чорними грошима" ПР

Укрінформ
Колишній перший заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак, який передав до НАБУ так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів, перебуває у відпустці.

Про це у понеділок на брифінгу повідомив голова СБУ Василь Грицак, передає кореспондент Укрінформу.

"Що стосується ситуції з "чорною бухгалтерією", на жаль, про підготовку  матеріалів "чорної бухгалтерії" до Національного антикорупційного бюро мені нічого не було відомо. Віктор Миколайович Трепак дійсно працював у мене першим заступником... На сьогодні Трепак, не дивлячись на мої наполягання залишитись на службі, все-таки написав рапорт на звільнення і нині перебуває у відпустці", - сказав Грицак.

За його словами, фактично це означає, що Трепак продовжує перебувати в штаті СБУ.

"Наказ про його звільнення не відбувся... Він знає, що потрібно доповісти рапортом голові СБУ про обставини отримання цієї інформації (про "чорну бухгалтерію" - авт). Це означає: де, коли, від кого, у чиїй присутності, що саме йому було передано, і передати ці матеріали. Цим матеріалам мала би надатися правова оцінка і мало би прийнятися процесуальне рішення. На жаль, цього не сталося", - підсумував голова СБУ.

Нагадаємо, екс-перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців. 30 травня НАБУ почало розслідування на підставі заяви Трепака про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Пізніше у ЗМІ була оприлюднена інформація, що через "чорну бухгалтерію" було витрачено 66 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-