Порошенко має

Порошенко має "стриманий оптимізм" щодо поліцейської місії ОБСЄ

Укрінформ
Вибори на окупованих територіях Луганської та Донецької областей можуть відбутися тоді, коли там з`явиться поліцейська місія ОБСЄ.

Про це під час прес-конференції заявив Президент Петро Порошенко, передає кореспондент Укрінформу.

"За українським законодавством вибори будуть проведені тоді, коли будуть забезпечені технологіями українського суверенітету. Логіка Мінських угод передбачає, що спочатку має бути виконаний безпековий компонент, і лише потім вступає в силу політичний компонент. Безпековий компонент полягає не просто в тому, що перестають стріляти. Цього не достатньо. Мають бути встановлені на лінії зіткнення постійно діючі спостережні пункти, які гарантуватимуть безпеку. Разом з тим мають бути встановлені відповідні пости з міжнародних сил, які будуть розташовані в  місцях зберігання зброї і будуть встановлені відповідні пости на неконтрольованій ділянці російського кордону. Хто може встановити ці пости? Раніше казали, що це може бути Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ", - сказав глава держави.

Порошенко розповів, що на міжнародному рівні поставив питання запровадження поліцейської місіє ОБСЄ, яка забезпечить безпекові критерії під час виборів в Донецькій та Луганській областях. "Сьогодні ми маємо серйозний дипломатичний успіх, бо не лише в "нормандському форматі" на дипломатичному рівні ми погодили загальну згоду щодо запровадження цієї місії, але вже у Відні в ОБСЄ під німецьким головуванням наші партнери розпочали дискусію щодо запровадження поліцейської місії. Я вважаю, що це дає мені підстави для стриманого оптимізму і саме це слугувало мені базою для твердження, що, можливо, ми завершимо цей процес у 2016 році", - зазначив Президент.

При цьому Президент наголосив, що вибори на окупованих територіях Сходу країни мають відбутися за українським законодавством. "Обговорюється концепція, яке має бути виборче законодавство, але воно має бути українське", - резюмував Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-