Повернення Савченко переносили п'ять разів - Президент

Повернення Савченко переносили п'ять разів - Президент

Укрінформ
Дата повернення в Україну Надії Савченко переносилася п'ять разів.

Про це повідомив Президент Петро Порошенко у п'ятницю під час прес-конференції, передає кореспондент Укрінформу.

"Було багато деталей, про які не можна було говорити до звільнення, зокрема п'ять разів переносилась дата повернення Надії після того, коли все вже було узгоджено", - сказав він.

Глава держави зауважив, що перша дата була зафіксована, коли він у Туреччині оголосив, що готовий взяти на себе політичну відповідальність і, скориставшись своїм конституційним правом, помилувати двох російських спецпризначенців.

Порошенко наголосив, що це було непросте рішення, бо ГРУшники вбивали українських воїнів, на відміну від Надії, яка була абсолютно невинуватою.

За словами Президента, затягування процесу звільнення відбувалося і через вимогу російської сторони, щоб Савченко відбувала покарання в Україні. "Я сказав, що цей спосіб є неприйнятний, бо вона невинувата і рішення цього суду (російського) ми не визнаємо. Мені здається, що три рази з цього приводу я говорив з президентом Росії Путіним по телефону. Було досягнуто порозуміння про те, що ми застосовуємо правила помилування", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що 25 травня домовленості нарешті були виконані. Президент подякував українському народу за підтримку Надії та всьому світу за найпотужнішу хвилю солідарності з Україною, яку вони продемонстрували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-