Гройсман: Підтримка США свідчить, що уряд іде правильним шляхом

Гройсман: Підтримка США свідчить, що уряд іде правильним шляхом

Укрінформ
Підтримка України з боку Сполучених Штатів Америки дає впевненість у тому, що український уряд іде правильним шляхом.

Таку думку висловив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який разом із Президентом взяв участь у церемонії підписання Декларації про наміри та Угоди про гарантії запозичення між Україною та США у п'ятницю, повідомляє Урядовий портал.

"Те, що ми маємо підтримку Сполучених Штатів і щодо здійснення глибинних структурних реформ, і щодо підтримки фінансової, вселяє в нас впевненість у тому, що ми йдемо правильним шляхом", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що найважливіше завдання, що постає сьогодні перед урядом, – забезпечити макроекономічну стабільність та створення умов для стійкого економічного зростання.

Голова уряду подякував США за співпрацю і підтримку України. "Дуже важливо, щоб час, який ми маємо для проведення реформ, ми використовували ефективно. Ми це розуміємо. Уряд повністю налаштований на швидкі реформи, зміни. І ми віддані цим реформам", - зауважив він.

Гройсман нагадав, що у четвер Верховна Рада України ухвалила зміни до Конституції у частині правосуддя, що дозволить розпочати реформу правосуддя у країні та оновити судову гілку влади.

"Учора була велика перемога сучасної європейської України, початок надважливої реформи судової системи, змін до Конституції. Я вважаю, що це насправді, як сказав сьогодні Президент, що після обрання Президента, переобрання Верховної Ради, оновлення урядів, зараз настав час оновлення третьої гілки влади, судової, яка дасть можливість повернути і довіру до цієї влади, і забезпечити справедливість, чого так прагнуть українські громадяни", - підкреслив Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Сполучених Штатів Америки надав Україні кредитні гарантії на суму 1 млрд дол. Гарантійна угода є частиною дво- та багатосторонньої економічної підтримки України, яка включає чотирирічну програму МВФ (Механізм розширеного кредитування) та відображає збільшення підтримки економічних реформ українського уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-