Друга людина в МВФ приїде в Україну

Друга людина в МВФ приїде в Україну

Укрінформ
Друга за посадовою ієрархією людина в керівництві МВФ – перший заступник директора-розпорядника Фонду Девід Ліптон має намір ближчими днями прибути з візитом в українську столицю.

Про це поінформував у четвер під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Фонду Вільям Мюррей, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон на цьому тижні відвідає Київ для участі у зборах регіональної групи держав, яку очолюють Нідерланди", - зауважив Мюррей.

Зустріч проводитиметься в Києві впродовж 3-5 червня. "Учасники обговорюватимуть останній економічний розвиток у рамках регіональної групи", - зауважив представник Фонду.

Відповідаючи на уточнююче запитання щодо порядку денного, Мюррей зауважив, що проведення зборів у Києві не обмежуватиметься українською тематикою. 

"Україна на сьогодні має суттєві виклики, і регіональне головування Нідерландів бере участь та підтримує інтереси України на рівні Виконавчої ради МВФ. Але ця зустріч у Києві зосереджуватиметься не тільки на питаннях України", - сказав Мюррей.

Він також уточнив, що подібні засідання регіональних груп проходять регулярно, а місце їх проведення змінюється на ротаційній основі.

Остання така зустріч "нідерландської" групи відбулася наприкінці травня минулого року в Болгарії. До групи входить 15 країн, у тому числі Бельгія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Вірменія, Грузія, Ізраїль, Кіпр, Люксембург, Македонія, Молдова, Нідерланди, Румунія, Україна, Хорватія, Чорногорія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-