Президент про російських окупантів: Хреста на них немає

Президент про російських окупантів: Хреста на них немає

Укрінформ
Президент Петро Порошенко взяв участь П’ятому національному молитовному сніданку та помолився разом з його учасниками за мир і єдність в Україні.

Глава держави подякував усім, хто, незалежно від конфесій, молиться за українську армію, повідомляє прес-служба Президента.

«В цей час, коли країна бореться проти російського агресора, особливо гостро відчувається потреба у єдності заради миру, свободи, гідного майбутнього. А це може відбутися лише тоді, коли різні люди, з відмінними поглядами і позиціями, об'єднуються у спільній молитві до Господа за мир та злагоду на українській землі», - звернувся Порошенко до учасників молитовного сніданку.

Глава держави закликав до згуртованості у справах, збереження та підтримки суспільної злагоди заради європейського майбутнього нашої держави.

Він зазначив, що зараз в Україні від рук російських агресорів гинуть найкращі сини й дочки нашої землі. При цьому страждають і мирні мешканці Донбасу: сотні тисяч українських громадян з вини Кремля змушені залишити свої домівки. Нелегко й мешканцям тих територій, які межують з окупованими бойовиками районами, які живуть у так званій сірій зоні на лінії розмежування. Ще тяжче переважній більшості тих людей, які перебувають під окупацією.

«В таке лихоліття особливо багато людей звертаються за підтримкою до Бога, молячись про зупинення війни... Ми робимо все для встановлення миру на українській землі. На жаль, інші плани в агресора - у Росії», - сказав Президент.

За його словами, на окупованих територіях відбувається тотальне порушення прав людини, в тому числі і цілеспрямоване обмеження релігійної свободи, переслідування віруючих та утиск їхніх прав. Насамперед це стосується греко-католиків, православних Київського патріархату, протестантів, мусульман, іудеїв. Цілеспрямовані напади супроводжуються викраденнями, побиттям, катуванням, погрозами, захопленнями храмів та молитовних будинків, соціальних та реабілітаційних центрів.

"У нас в Україні в таких випадках кажуть: хреста на них нема. Але й інше кажуть: прости їм, Отче, бо не відають, що творять", - наголосив Президент.

Участь у Національному молитовному сніданку взяли відомі вітчизняні та зарубіжні політики, урядовці, представники Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-