Клімкін: Говорити про пом'якшення санкцій контрпродуктивно

Клімкін: Говорити про пом'якшення санкцій контрпродуктивно

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін застеріг західних партнерів від розмов про можливе пом'якшення або скасування санкцій, назвавши такі сигнали контрпродуктивними.

Про це він заявив у середу після переговорів у Берліні з німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Хочу попередити: будь-які сигнали щодо дострокового послаблення санкцій є контрпродуктивними, оскільки у нас є логіка політичної солідарності і вона має на увазі, що коли умови Мінська, ключові, фундаментальні моменти будуть виконані, коли домовленості дійсно будуть реалізовані, тоді можна дійсно говорити про послаблення або зняття санкцій з РФ... Логіка, що щось має бути зроблено і частково санкції скасовуються, така логіка є тотально контрпродуктивною", - зазначив Клімкін.

До цього моменту, наголосив він, цей інструмент "має діяти в повному обсязі, оскільки він є важливим важелем тиску, щоб повернути РФ до реального виконання Мінських домовленостей".

За словами українського міністра, "усім, хто починає гратися з цією позицією, - це їх політична і моральна відповідальність, і таким чином вони дають контрпродуктивний сигнал, який впливає на безпеку в Європі".

Клімкін також пояснив, що має на увазі Штайнмаєр, який останніми днями зробив кілька заяв про можливе поетапне зняття санкцій проти РФ. "Те, що Франк постійно має на увазі, і на чому постійно робить акцент, це те, що тільки вирішальний прогрес Мінська може привести до обговорення зняття або пом'якшення санкцій", - зазначив Клімкін.

Сам Штайнмаєр зі свого боку уточнив, що його пропозиція має на увазі можливість поступового поетапного зняття санкцій за наявності "істотних кроків" в імплементації Мінська. При цьому він підтвердив, що "ніхто не ставить під сумнів те, що до виконання Мінських домовленостей санкції залишаються". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-