Вибори на Донбасі: посол Японії пояснив, чого G7 очікує від Києва

Вибори на Донбасі: посол Японії пояснив, чого G7 очікує від Києва

Укрінформ
Україна має пройти свою частину шляху у виконанні Мінських домовленостей в частині підготовки місця виборів у деяких районах Донецької та Луганської областей, та не використовувати існуючі проблеми з безпекою у цих регіонах як вибачення за затягування процесу підготовки.

Про це у середу під час зустрічі з пресою заявив посол Японії в Україні Шігекі Сумі. Він проінформував журналістів про результати саміту «Великої сімки», який відбувся у японському місті Ісе-Сіма 26-27 травня поточного року.

«Декларація саміту «Великої сімки» містить тезу про місцеві вибори (в окремих регіонах Донбасу - ред.) без вказання хронологічної послідовності, що саме має йти з початку. Всі країни «Сімки» свідомі, яку важливість має безпека. Ми розуміємо, коли Україна каже - як ми можемо проводити вибори за відсутності безпеки? В той же час, на переконання країн «Сімки», Україна також має розпочати підготовку місцевих виборів, розробити проект  попереднього закону про такі вибори», - сказав японський дипломат, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу. 

Він зауважив, що обговорення цієї теми вже почалися між сторонами переговорів у Нормандському форматі. 

«Ми не заглиблюємося у деталі. Але загальне відчуття у країн «Великої сімки»  таке, що всі ці процеси мають просуватися одночасно. Зрозуміло, що доки безпека не буде забезпечена й гарантована, не може бути виборів. В той же час, ми б не хотіли, щоб ця обставина була використана як привід для вибачення за затягування підготовки до виборів. Ця робота має бути виконана», - наголосив Шігекі Сумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-