Канада не скасує санкцій проти Росії - посол Шевченко

Канада не скасує санкцій проти Росії - посол Шевченко

Укрінформ
Уряд Канади не має наміру знімати чи послаблювати санкції проти Росії, запроваджені у зв'язку із агресією РФ в Україні.

На цьому в інтерв'ю Укрінформу наголосив посол України в Канаді Андрій Шевченко

«Наразі я не бачу загрози скасування санкцій, адже у Канаді є чітке розуміння, що санкції працюють, допомагаючи направити Росію на нормальний шлях», - сказав Шевченко.

Він висловив сподівання, що «Канада й надалі буде карати тих, хто робить свій внесок у війну та порушує права людини».

«Попереду у нас продуктивний рік, і Канада ще здивує приємними рішеннями», - зазначив посол.

Окрім того, дипломат висловив переконання, що спроби Москви представити новий канадський уряд як проросійський, лише заохочує канадців до ще жорсткішого ставлення до РФ.

«Коли Путін і Лавров розповідають, що у Канаді до влади прийшов прихильний до Росії уряд, то видають бажане за дійсне. Цим самим вони навпаки - підштовхують канадців зайняти жорсткішу позицію стосовно РФ в українському конфлікті», - сказав Шевченко.

Він наголосив, що стосовно більшості питань, пов'язаних із російським вторгненням в Україну, новий уряд Канади дотримується позицій попереднього уряду. «В усіх базових питаннях: анексія Криму, присутність російських військ в Україні, агресія, санкції - новий уряд займає таку ж позицію, як попередній, бо підтримка України - надпартійна, загальноканадська», - наголосив посол.

Як повідомлялося, Канада, яка й до того мала найдовший санкційний список проти Росії, у березні внесла до нього ще кілька юридичних та фізичних імен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-