Порошенка та Клімкіна кваплять із призначенням послів

Порошенка та Клімкіна кваплять із призначенням послів

Укрінформ
Народний депутат з фракції «Народний фронт», заступник голови Комітету з питань закордонних справ Ігор Гузь закликав Міністерство закордонних справ та Адміністрацію Президента якнайшвидше призначити українських послів до низки країн.

Про це Гузь заявив у середу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вважаю, що якщо протягом тижня Міністерство закордонних справ і Адміністрація Президента не приймуть адекватних дій по призначенню послів у ряд країн, то має бути постанова про звільнення міністра закордонних справ пана Клімкіна», - сказав Гузь.

За його словами, наразі посли України відсутні в Білорусі, Грузії, Швейцарії, Норвегії та низці інших країн, а також немає і представника нашої держави в НАТО. Водночас народний депутат підкреслив, що у цьому зв'язку, зокрема з відсутністю посла в Білорусі, не було належної реакції на відмову йому (Гузю - Ред.) у в'їзді до цієї країни. Крім того, він розповів, що протягом останнього місяця його як голову Комітету із закордонних справ в робочих справах не впустили не лише до Білорусі, але й до Придністров'я.

«А МЗС не дало жодної ноти протесту, жодної нормальної реакції», - додав Гузь.

У свою чергу Голова ВР Андрій Парубій попросив оформити звернення Гузя в депутатський запит, яке він від свого імені направить до Міністерства закордонних справ.

«Я прошу звернення Ігоря Гузя щодо порушення його прав оформити в депутатський запит, і я його направлю як Голова Верховної Ради до Міністерства закордонних справ з приводу того, щоб була необхідна реакція української влади на подібні дії щодо народних депутатів України», - зазначив спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-