Нардепи просять сенат Франції не давати Росії сигналів про послаблення

Нардепи просять сенат Франції не давати Росії сигналів про послаблення

Укрінформ
Парламент ухвалив звернення до сенату Франції з проханням не допустити послаблення санкцій проти Росії.

За відповідне рішення проголосували 227 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначила перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко, необхідність такого звернення викликана тим, що 8 червня у французькому сенаті заплановані дебати щодо можливості зняття санкцій з Росії.

«Верховна Рада України закликає Сенат Французької Республіки не допустити ухвалення рішення, яке може бути сприйняте Російською Федерацією як послаблення єдності позиції ЄС щодо неприйнятності і засудження протиправних дій Москви на міжнародній арені, а також підірвати зусилля Французької Республіки, спрямовані на мирне врегулювання ситуації в та довкола України», - йдеться в тексті звернення.

ВР також закликала сенат рішуче засудити порушення Росією основоположних норм і принципів міжнародного права, яке проявляється у її насильницьких діях на території України.

Крім того, українські парламентарії закликали французьких колег усіляко сприяти продовженню тиску на Росію як країну, що грубо порушує Статут ООН, Будапештський меморандум, Міжнародну конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму до остаточного повернення цієї держави у міжнародне правове поле.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-