Париж закликав забезпечити доступ ОБСЄ до всіх районів Донбасу

Париж закликав забезпечити доступ ОБСЄ до всіх районів Донбасу

Укрінформ
У МЗС Франції висловили стурбованість ескалацією насильства вздовж лінії зіткнення на сході України, у тому числі і проти представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, та закликали припинити обстріли і забезпечити належну діяльність місії відповідно до Мінських домовленостей.

Про це в Парижі заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Франція дуже стурбована інцидентами, що мали місце останніми днями (на сході України – ред.), які стали причиною кількох втрат уздовж лінії зіткнення і навіть зробили мішенню спостерігачів ОБСЄ. Ми закликаємо всі сторони дотримуватися угоди про припинення вогню і забезпечити доступ ОБСЄ до усієї її області діяльності, згідно з узятими на себе зобов’язаннями», - зазначив дипломат.

Надаль підкреслив, що ситуація може бути стабілізована лише за допомогою повного виконання Мінських домовленостей.

Напередодні у зоні проведення АТО внаслідок військових дій загинули троє українських військовослужбовців і восьмеро зазнали поранень. З початку 2016 року від обстрілів бойовиків в зоні АТО загинули 42 українські військовослужбовці, 350 отримали поранення.

Раніше повідомлялося, що незаконні збройні формування продовжують перешкоджати діяльності СММ ОБСЄ на непідконтрольних українській владі територіях Донецької і Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-