Результат санкцій проти Росії буде видно за два-три роки - Ващиковський

Результат санкцій проти Росії буде видно за два-три роки - Ващиковський

Укрінформ
Санкції Заходу проти Росії є необхідними, оскільки немає інших дієвих інструментів для примушення Росії дотримуватися мирних домовленостей. Результати санкцій може бути видно за два-три роки.

Про це в інтерв’ю польському радіо Trojka заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

"Більшість країн ЄС виступають за продовження санкцій, оскільки Росія не демонструє жодного бажання виконувати мирні домовленості. З огляду на це немає потреби нагороджувати Росію будь-чим і заохочувати агресію, вони (санкції – ред.) мають тривати", - заявив Ващиковський.

Він підкреслив, що санкції не є покаранням Росії. Міністр зауважив, що на сьогодні немає інших інструментів, щоб примусити Росію дотримуватися мирних домовленостей.

"Результати санкцій видно: економіка (Росії – ред.) сильно загальмувала, хоча це є результатом не тільки санкцій, а й падіння цін на нафту і газ. З попередніх міжнародних ситуацій знаємо, що санкції приноситимуть свій результат, якщо вони діятимуть мінімум два-три роки", - зауважив глава польської дипломатії.

Він підкреслив, що польська позиція полягає в тому, щоб не давати Росії "пряник" у вигляді скасування санкцій в умовах порушення нею міжнародного права.

"Росія порушила міжнародне право – окупувала Крим і підтримує сепаратизм на сході України - і у зв’язку з цим мусить бути покарана", - констатував глава МЗС Польщі.

Ващиковський підкреслив, що Росія упродовж багатьох років агресивно посилювала армію і зараз погрожує ракетами, зміцнює свій військовий контингент у Калінінградській області.

Він підкреслив, що серед країн НАТО поступово змінюється філософія і з'явилося переконання, що східний фланг Альянсу не треба посилювати, щоб не дражнити Росію.

"Росія за останні роки вела три війни – у Грузії, Україні та Сирії і призвела до багатьох інцидентів, зокрема у Балтійському морі. Посилення східного флангу є відповіддю на агресивну, імперську поведінку Росії", - констатував польський міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-