Суд арештував майже 200 мільйонів екс-мінстра фінансів Колобова - ГПУ

Суд арештував майже 200 мільйонів екс-мінстра фінансів Колобова - ГПУ

Укрінформ
За клопотанням Генпрокуратури накладено арешт на 199,4 млн грн, які належать екс-міністру фінансів України Юрію Колобову.

Про це повідомляється на сайті ГПУ.

"Під час розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього міністра фінансів України Ю.Колобова у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах встановлено, що екс-міністр з метою приховування грошових коштів, отриманих шляхом зловживання службовим становищем, розмістив їх на рахунках, відкритих у ПАТ "Фідобанк", відкритих на ім’я своєї матері В. Шульц", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ГПУ, слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва визнано обгрунтованою позицію Генеральної прокуратури України в частині належності коштів безпосередньо Колобову, у зв’язку з чим їх арештовано.

Всього у гривневому еквіваленті накладено арешт на 199,4 млн грн.

Як повідомили у ГПУ, 30 травня Апеляційний суд м. Києва погодився з доводами прокурора Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури та підтвердив, що накопичені на банківських рахунках кошти є предметом, на який може накладатися обмеження в розумінні ст. 170 (накладення арешту на майно) КПК України, визнавши арешт цих коштів законним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-