На Донбасі цьогоріч 700 разів

На Донбасі цьогоріч 700 разів "засвітилася" важка зброя бойовиків - РНБО

Укрінформ
Від початку цього року зафіксовано 699 випадків присутності важкого озброєння бойовиків, які згідно з Мінськими домовленостями мали бути відведені.

Про це під час засідання Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща заявив перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Постійно фіксуються факти невиконання російськими окупаційними військами Мінських домовленостей у частині, що стосується відведення важкого озброєння на визначені відстані. Із початку 2016 року підтверджено 699 випадків присутності танків, артилерійських систем калібру понад 100 міліметрів, реактивних систем залпового вогню та мінометів поблизу лінії розмежування», - сказав Коваль.

За його словами, це підтверджують дані повітряної та космічної розвідки й відповідні знімки.

Крім того, розповів Коваль, бойовики ведуть активну розвідку з безпілотних літальних апаратів та з використанням диверсійно-розвідувальних груп.

Перший заступник прес-секретаря РНБО додав, що окрім розвідки терористи використовують безпілотники з нанесенням вогневих атак на українських військовослужбовців.

«Загалом зафіксовано понад 50 випадків скидання з безпілотних літальних апаратів запалювальних та осколкових засобів ураження», - зазначив Коваль.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-