НАБУ почало слідство щодо

НАБУ почало слідство щодо "чорної бухгалтерії" регіоналів

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України розпочало розслідування документів щодо нібито виплат Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців, які передав до НАБУ екс-перший заступник голови СБУ Василь Трепак.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

"У понеділок, 30 травня, відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено детективами Бюро за попередньою правовою кваліфікацією за ч.4 ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі)", - йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що публічна заява колишнього першого заступника голови СБУ Трепака позбавила Бюро певних оперативних можливостей. У НАБУ висловили подив, що про відповідну заяву та наявні у нього документи Трепак повідомив ЗМІ ще до звернення в НАБУ.

"Ми розуміємо високий інтерес до розслідувань детективів Антикорупційного бюро з боку громадськості та ЗМІ. Втім, Бюро продовжує наголошувати на тому, що зайва публічність може зашкодити викриттю корупційних правопорушень та притягненню винних до відповідальності. Тож закликаємо осіб, які дійсно бажають сприяти розкриттю корупційних схем, спочатку звертатися до Бюро, а не до представників ЗМІ чи громадськості", - наголосили в НАБУ.

У суботу, 28 травня, ряд ЗМІ з посиланням на видання "Дзеркало тижня" поінформували, що колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до НАБУ документи, які нібито підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців. За його словами, йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько 2 млрд дол.

Трепак зазначив, що серед фігурантів цих матеріалів - посадові особи найвищого рівня, міністри і керівники відомств, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді, в тому числі вищих судових інстанцій. Водночас "в інтересах майбутнього слідства" він відмовився називати прізвища чиновників і політиків, які фігурують у документах, а також обставини, за яких ці люди отримували гроші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-