Генпрокурор доручив довести до суду всі злочини часів Януковича

Генпрокурор доручив довести до суду всі злочини часів Януковича

Укрінформ
Управління спеціальних розслідувань ГПУ на чолі із Сергієм Горбатюком отримало статус департаменту і завдання довести до суду всі справи високопосадовців часів Януковича.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив на прес-конференції в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Департамент №2 під керівництвом Сергія Горбатюка підвищує свій статус з управління до департаменту, що дає йому можливість мати як слідчих, так і прокурорів процесуального нагляду, що в адміністративному порядку пришвидшить проходження справ, припинить внутрішню війну між різними службами Генпрокуратури. Перед ним стоїть ключове завдання - покарання тих, хто розкрадав країну, тобто організованого злочинного угрупування часів Януковича, хто репресував опозицію, хто бив, а потім і вбивав людей на Майдані", - сказав Луценко.

Він зазначив, що завдяки новоприйнятому закону сьогодні є можливість почати і заочне засудження осіб, які підозрюються у певних справах.

Луценко поінформував, що Горбатюк отримав завдання підготувати і пройти всю процедуру заочного засудження щодо розстрілів на Майдані у всіх справах, у яких підозрювані і обвинувачені знаходяться поза межами території України.

"Як правило, вони ховаються на окупованих територіях або в РФ. Ми пройдемо процедуру заочного засудження, і всі, хто вбивав людей на Майдані, будуть або очно тут, в Україні, або заочно тут, в Україні, засуджені до термінів, які встановить справедливий суд", - наголосив Луценко.

За його словами Горбатюк отримав кримінальне провадження щодо узурпації влади Януковичем, щодо діяльності сина Януковича і щодо діяльності пана Злочевського, справу, яку в народі називають "вишки Бойка" та інші справи щодо високопосадовців часів Януковича.

"Його завдання - разом з іншими підрозділами довести до суду звинувачення фактично мафії - організованого  злочинного угрупування з найвищих посадових осіб часів Януковича по статті 255 - створення злочинної організації", - зазначив Генпрокурор.

Він додав, що дане завдання складне, але виконати його допомагатимуть інші департаменти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-