Фейгін закликав Путіна звільнити всіх українських політв'язнів

Фейгін закликав Путіна звільнити всіх українських політв'язнів

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін у відкритому листі до президента РФ закликав Володимира Путіна звільнити всіх українських політичних в'язнів, що перебувають у російських в'язницях.

Про це Фейгін повідомив у Фейсбуці.

"Обставини помилування Надії Савченко і подальший її обмін на росіян Євгенія Єрофєєва і Олександра Александрова вселили певні надії на вирішення ситуації з іншими засудженими українськими громадянами, які залишаються в РФ. У числі їх: Юрій Солошенко, Геннадій Афанасьєв, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Олексій Чирній, Микола Карп'юк, Станіслав Клих, Валентин Виговський, Сергій Литвинов, Хайсер Джемілєв, Олександр Костенко і ряд інших", - пише Фейгін.

Звертаючись до Путіна, він зазначає, що українці опинилися в російських в'язницях в результаті дій РФ на сході України і анексії Криму, а також "оскаженілої українофобії у вітчизняних ЗМІ, розв'язаної в догоду інтересам влади і з прямого їх потурання". Наявність політв'язнів в Росії - це ганьба для країни, яка вважає себе цивілізованою, пише Фейгін, і закликає Путіна, нарешті, вже позбавити від подібних ситуацій російське суспільство.

"Звертаюся до Вас із закликом відпустити (обміняти), прямо тепер, вищевказаних громадян і тим самим закінчити все це", - йдеться в листі.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко в неділю заявив про попередню домовленість з Росією повернути на батьківщину двох засуджених українців - Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенко. Він також повідомив, що переговори щодо звільнення 25 українців, які перебувають в полоні у сепаратистів у Донбасі, вийшли на "фінішну пряму". 25 травня була звільнена і повернулася на Батьківщину Надія Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-