ГПУ зупинила розслідування у справі Лукаш

ГПУ зупинила розслідування у справі Лукаш

Документ
Укрінформ
Колишній міністр юстиції Олена Лукаш заявила, що Генеральна прокуратура зупинила розслідування стосовно неї.

Про це Лукаш повідомила у Фейсбуці й опублікувала відповідний документ.

"Повеселю вас трохи свіжими новинами. У ГПУ знову буксують: розслідування відносно мене знову зупинене", - написала вона.

Лукаш привела першу і останню сторінки постанови старшого слідчого Київської прокуратури з особливо важливих справ Кривобока Ю.В.

Відповідно до документа, рішення узгоджене з прокурором у кримінальному провадженні - прокурором першого відділу управління спецрозслідування департаменту процесуального керівництва ГПУ І.Будніком.

Причини, за якими прокуратура прийняла таке рішення, на вказаних сторінках документа не згадуються.

Як повідомляв Укрінформ, 28 травня 2015 року заступник генерального прокурора України повідомив Лукаш про підозру. Екс-чиновник підозрюється в заволодінні державними коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем, скоєним за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, а також у службовій підробці, що спричинило тяжкі наслідки, тобто в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування проводилося Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України.

12 квітня 2016 року Генеральна прокуратура повернула Лукаш паспорт, а 21 квітня стало відомо, що Печерський райсуд Києва зобов'язав ГПУ розслідувати факти тиску з боку прокурорів на учасників кримінального провадження проти Лукаш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-