Екс-міністр фінансів РФ просить Путіна знизити геополітичну напругу

Екс-міністр фінансів РФ просить Путіна знизити геополітичну напругу

Укрінформ
Голова Центру стратегічних розробок і колишній міністр фінансів Росії Олексій Кудрін на засіданні президії економічної ради умовляв президента РФ Володимира Путіна знизити геополітичну напруженість для скорочення технологічного відставання.

Про це повідомляє газета «Ведомости» з посиланням на трьох учасників ради.

Однією з необхідних умов Кудрін назвав залучення іноземних інвестицій. За словами джерел, Кудрін переконував, що Росія технологічно відстала, і тому країна повинна, нехай і на других ролях, вбудуватися у міжнародні технологічні ланцюжки. А для цього слід понизити геополітичну напруженість.

Путін, у свою чергу, у завершальній промові на засіданні нагадав про тисячолітню історію і заявив, що "країна не почне торгувати суверенітетом", нехай вона в чомусь і відстала. При цьому джерела газети заявили, що він у цьому ж виступі пообіцяв захищати суверенітет Росії до кінця свого життя.

Ще одне джерело видання заявило, що до цієї промови Путін додав примирливу фразу про те, що не треба збільшувати напруженість і піддаватися на провокації. При цьому він висловив впевненість, що з країни не піде іноземний бізнес, якому вигідно працювати в Росії.

Офіційно в Кремлі не коментують подробиці завершальної промови Путіна, вказуючи на те, що це була непублічна частина засідання. Представник Кудріна теж не коментує дискусію.

Одне з джерел припускає, що Путіну може не сподобатися «пораженська позиція» Кудріна. З іншого боку, президента у концепції колишнього міністра фінансів влаштовує те, що вона має на увазі збереження резервів, які гарантують безпеку.

В цілому експерти нагадують, що геополітичний чинник гальмує зростання економіки Росії: позбавляє доступу до ринків капіталу, до технологій. Проте в нинішній РФ навряд чи пожертвують імперськими політичними принципами заради економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-