У РФ чиновникам і військовим можуть заборонити на роботі Gmail та Skype

У РФ чиновникам і військовим можуть заборонити на роботі Gmail та Skype

Укрінформ
Мінекономіки РФ пропонує заборонити чиновникам і військовослужбовцям вести робоче листування через мобільні додатки іноземних розробників.

Про це пише «Коммерсантъ» з посиланням на доповідь з пропозиціями щодо пріоритету закупівель російського програмного забезпечення і устаткування президенту РФ Володимиру Путіну 26 травня, копія якого є у видання.

Обмеження можуть стосуватися електронної пошти Gmail від Google і популярних месенджерів WhatsApp, Viber, Skype і Telegram. Мова може йти про втрату тільки мессенджерами аудиторії, що перевищує 2,5 млн осіб. Зазначається, що частина з них повиненна підхопити майбутній державний аналог, розробкою якого запропоновано зайнятися Mail.ru та Інституту розвитку інтернету.

Представник Мінекономіки РФ Олена Лашкина підтвердила, що для службових цілей планується використання лише російських месенджерів, ця позиція узгоджена з Мінкомзв'язку, Мінпромторгом і Інститутом розвитку інтернету (ІРІ).

Як відомо, ще наприкінці минулого року депутат Держдуми Вадим Соловйов (КПРФ) вніс на розгляд законопроект з поправками до ст. 17 закону "Про державну громадянської службі РФ", якими пропонувалося заборонити депутатам і чиновникам користуватися Google, Yahoo!, WhatsApp, "які можуть використовуватися для несанкціонованого доступу до відомостей конфіденційного характеру або службової інформації". Однак у березні Держдума відхилила законопроект.

Фото: overclockers.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-