Готуємо звільнення Афанасьєва і Солошенка, а також 25 полонених на Донбасі - Порошенко

Готуємо звільнення Афанасьєва і Солошенка, а також 25 полонених на Донбасі - Порошенко

Укрінформ
За попередньою домовленістю розраховуємо на повернення в Україну засуджених у Росії Афанасьєва і Солошенка, а щодо звільнення ще 25 українців, які утримуються бойовиками на Донбасі, - переговори на фінішній прямій.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу "Інтер", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я далекий від того, аби зараз давати якісь дати, обіцянки або називати багато прізвищ. Можу лише сказати, що за попередньою домовленістю ми маємо розраховувати на повернення додому Афанасьєва і Солошенка.

Також тривають переговори і задіяні усі ресурси, починаючи від нашої делегації у Тристоронній контактній групі і Нормандський формат, аби повернути ще 25 українців, які перебувають зараз на окупованій території. І ми на фінішній прямій щодо умов, термінів і процедури їх повернення", - розповів Порошенко.

Він також зауважив, що ще у 2009 році, будучи міністром закордонних справ, своїм першим пріоритетом виділив захист українців по всьому світу.

"Війна не може бути закінчена до тих пір, поки останній полонений не повернений додому, коли останній загиблий - йому не віддані відповідні шана і повага, і коли останній зниклий безвісті не знайдений. І в цих умовах, безумовно, повернення заручників, як тих, які знаходяться незаконно засуджені у Російській Федерації, так і тих, які знаходяться на окупованій території - це є мій перший пріоритет. Штаб продовжує працювати", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-