Помічник Генсека ООН підказав, як допомогти ветеранам АТО

Помічник Генсека ООН підказав, як допомогти ветеранам АТО

Укрінформ
Помічник Генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович, який перебуває в Україні, вважає що кращий шлях соціалізації учасників АТО та домоги їм - надання пільгових кредитів на започаткування власного бізнесу.

Про це за результатами зустрічі з Шимоновичем розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука у Facebook.

"Щойно з міністром (міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш - ред.) мали зустріч з помічником Генерального секретаря ООН з прав людини Іваном Шимоновичем. Обговорили низку питань. ...На думку пана Шимоновича, кращий шлях - надання ветеранам пільгових кредитів задля можливості започаткування власного бізнесу. Мені особисто дуже імпонує такий підхід", - написав Тука.

Він також розповів, що на прикладі досвіду Хорватії, Шимонович висловив цікаву думку щодо соціалізації захисників країни після демобілізації.

"Зокрема, він вважає помилкою Хорватії надання ветеранам певних пільг та пенсій. Така ситуація призвела до виключення ветеранів з соціальної життєдіяльності суспільства і, як наслідок, призвела до негативних наслідків: алкоголізму, насильству і таке інше", - зазначив Тука.

Як повідомляв Укрінформ, помічник Генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович прибув до України з робочим візитом, що триватиме до 4 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-