Ващиковський: Польща зацікавлена в ефективному тиску на Росію

Ващиковський: Польща зацікавлена в ефективному тиску на Росію

Укрінформ
Росія має відмовитися від воєнних дій проти України, від підтримки сепаратистів на Донбасі і повернути Україні окупований Крим. Санкції - інструмент, що повинен стимулювати Росію до мирної поведінки.

Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський в інтерв’ю РАР.

“Польща виступає за те, щоб Росія утримувалася від воєнних дій проти України, не підтримувала сепаратистських рухів на Донбасі, залишила Крим і віддала нелегально анексований півострів владі у Києві. Санкції є інструментом, що має забезпечити мирну поведінку Росії”, - заявив Ващиковський.

Він наголосив, що Польща зацікавлена в ефективному тиску, який би гарантував, щоб Росія більше не порушувала міжнародного права і не атакувала інші країни.

“Здається, санкції є відповідним механізмом і потрібним доти, доки Росія не виконуватиме Мінських домовленостей й окуповуватиме частину територій інших країн. Йдеться не лише про Україну, слід пам’ятати також і про війну у Грузії в 2008 році”,- заявив Ващиковський.

Відповідаючи на запитання, чи продовження санкцій проти Росії є складним питанням, про що нещодавно говорив глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, Ващиковський підкреслив: Польща очікує на пропозиції як розв’язати проблему, яку створила Росія, а не як її оминути.

“Скасування санкцій власне є відмовою від розв’язання проблеми”,- констатував польський міністр.

Фото: Facebook/Witold Waszczykowski

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-