НАБУ підтвердило отримання

НАБУ підтвердило отримання "чорної бухгалтерії" регіоналів - ЗМІ

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник підтвердив інформацію про передачу очолюваному ним відомству документів "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. 

"Учора у другій половині дня (п'ятниця, 27 травня – Ред.) документи були отримані", - цитує Ситника телеканал "112.ua".

Раніше екс-перший заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак заявив в інтерв'ю ZN.UA, що передав НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців. За його словами, йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько 2 млрд дол. "Це – великий масив документів, які підтверджують тотальну корумпованість влади. Значна частина цих матеріалів – "амбарна книга" корупційних виплат, які систематично здійснювалися за рахунок "общака" або "чорної каси" Партії регіонів. Уперше в поле зору правоохоронних органів потрапляє масив матеріалів, які стосуються не одного чи декількох злочинів, а системної, багаторічної корупційної діяльності організованої структури, яка діяла на базі відомої політичної партії і мала на меті незаконне захоплення влади та її протиправне використання", - сказав Трепак.

Як зазначив колишній перший заступник голови СБУ, серед фігурантів цих матеріалів – посадові особи найвищого рівня, міністри і керівники відомств, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді, в тому числі вищих судових інстанцій. Водночас Трепак "в інтересах майбутнього слідства" відмовився називати прізвища чиновників і політиків, які фігурують у документах, а також обставини, за яких ці люди отримували гроші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-