Саакашвілі розпорядився демонтувати пам'ятники і символи тоталітарного режиму

Саакашвілі розпорядився демонтувати пам'ятники і символи тоталітарного режиму

Укрінформ
Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі оприлюднив у п'ятницю своє розпорядження №305/А про демонтаж на території Одещини низки пам'ятників і пам'ятних знаків комуністичного тоталітарного режиму.

У переліку об'єктів, що підлягають демонтажу, кілька десятків пам'ятників, меморіальних дошок та інших символів тоталітаризму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з розпорядженням, будуть демонтовані два пам'ятники Леніну в Одесі - у Савицькому парку і на території Одеського морського порту, а також два пам'ятники місцевим більшовикам: Михайлу Томасу - на Італійському бульварі - та Андрію Іванову - на Михайлівській вулиці.

Демонтажу підлягають також «стіна чекістів» на вулиці Мечникова, меморіальні дошки Котовському, Блюхеру, Щорсу і Галану, а також погруддя, пам'ятний камінь і дві меморіальні дошки Жукову.

Крім того, розпорядженням передбачено знесення пам'ятних знаків на честь червоногвардійців і газети «Искра», а на фасаді будівлі штабу Південного оперативного командування ЗСУ належить стерти зображення радянських серпів і молотів.

Демонтаж мають провести Одеська міська, декілька місцевих рад Одеської області та балансоутримувачі пам'ятників і пам'ятних знаків, зазначених у переліку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-