США тримають інтригу щодо можливого посилення санкцій проти Росії

США тримають інтригу щодо можливого посилення санкцій проти Росії

Укрінформ
Державний департамент США поки не розкриватиме своїх планів щодо можливого посилення санкцій проти Росії, про яке заявили у п'ятницю лідери країн "Великої сімки" у Японії.

Про це сказав на брифінгу у Вашингтоні офіційний представник Держдепартаменту Марк Тонер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується наших потенційних наступних кроків, я поки не можу спрогнозувати, якими вони будуть", - відповів Тонер на прохання Укрінформу прокоментувати заявлену позицію G7 щодо можливості застосувати додаткові санкції проти РФ.

Зокрема, у спільній декларації лідерів "Великої сімки" за результатами Саміту в Ісе-Сіма було сказано: "Ми готові застосувати додаткові обмежувальні заходи з метою підвищення вартості за дії Росії". Водночас у документі була підкреслена "важливість продовження діалогу з РФ з метою забезпечення взятих нею зобов'язань і норм міжнародного права для досягнення всеосяжного стійкого й мирного врегулювання кризи".

У цьому зв'язку представник Державного департаменту США ще раз підтвердив позицію офіційного Вашингтона, що санкції проти Росії мають залишатися чинними, поки Москва не виконає зобов'язання за Мінськими угодами. Що ж стосується окремого пакету обмежень, введеного проти РФ через її окупацію Криму, він також діятиме, поки Росія не поверне півострів Україні, підкреслив Марк Тонер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-