Савченко зізналася, на що готова заради миру на Донбасі

Савченко зізналася, на що готова заради миру на Донбасі

Укрінформ
Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко заявила, що заради миру на Донбасі готова і воювати, і миритися.

Про це вона сказала під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені дуже багато людей писали листи, особливо діти, і всі пишуть: "Хочемо миру". Миру хочуть усі. З в'язниці я могла вийти мертвою, але не продатися, не зігнутися і не зламатися. Так само до війни я ставлюся. Я теж хочу миру, і компроміси повинні бути, тому що війни закінчуються компромісами. Ми будемо йти до миру всіма шляхами", - наголосила Савченко.

За словами нардепа, заради цього вона готова і воювати, і миритися.

"Це наша земля, це - наша Україна, гризти її, кусати її, ділити її, знущатися з неї я не дам. Я готова і воювати, і готова миритися. Якщо там готові так само, то тоді ми порозуміємося", - сказала вона.

Водночас вона висловила переконання, що на сході України йде справжня війна, ворогом у якій є саме Російська Федерація.

«Це - російсько-українська війна. Це - не громадянська війна... Ворог - Росія. Є противники - це ті, що задурені Росією, ті, кого називають або сепаратисти, або «ополченцями», а є ворог - це Росія, російський військовий, солдат, людина зі зброєю, який прийшов убити мене, і я буду стріляти у нього у відповідь, захищаючи свою країну», - підкреслила Савченко.

Парламентарій також наголосила, що людей лякає саме слово «війна», тож і називають її то «АТО», то «кампанія».

«Хтось, можливо, думає, що, якщо війну не назвати війною, а назвати, наприклад, операцією або місією, або нехай навіть святом, то від цього зміниться її суть. Ні, не зміниться, війна така, яка вона є», - заявила Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-