Савченко пообіцяла сама приїхати за польським

Савченко пообіцяла сама приїхати за польським "Орлом"

Укрінформ
Надія Савченко обіцяє приїхати до Польщі, де їй присудили престижну премію "Орел" Яна Карського, і в кожну країну, де її підтримували.

Про це вона сказала під час прес-конференції, відповідаючи на запитання польського журналіста.

"Я знаю, що мене підтримували дуже багато країн, і Польща особливо, і Литва, Латвія, Естонія, вся Європа. Я приїду в кожну країну, скажу кожному народові "дякую". А зараз сказала загальне всім: дякую. Я не маю права відмовлятися від нагороди, якщо вважаю, що я її не варта, а ви так не вважаєте. Якщо ви мені її даєте, я за нею приїду обов'язково! А людям я, звичайно ж, дякую. Я приїду до вас і в Польщі вам скажу: "Дякую за все", - пообіцяла Савченко.

Як повідомлялося, у березні 2016-го українська льотчиця Надія Савченко стала лауреатом польської премії за "загартований дух в боротьбі за людську гідність і гордість".

Ян Карський заснував премію "Орел" у 2000 році незадовго до своєї смерті. Нагорода польського дипломата, людини, яка повідомила світу про Голокост, вручається, відповідно його словам, "полякам, які з гідністю піклуються про Польщу" і громадянам інших країн, які "не будучи поляками, підтримують  Польщу". У 2015 році премія вперше була присуджена посмертно Борису Нємцову. З-поміж лауреатів премії Яна Карського - Тадеуш Мазовецький, Лех Валенса, Адам Міхнік, Марек Едельман, Шимон Перес та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-