Саакашвілі назвав обшук в ОДА «політичним замовленням»

Саакашвілі назвав обшук в ОДА «політичним замовленням»

Укрінформ
Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі назвав «політичним замовленням» влаштований групою співробітників СБУ та ГПУ обшук у Відділі протоколу, що триває з 13-ї години.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, Саакашвілі прорвався крізь кордон співробітників СБУ до приміщення Відділу, де насильно утримували трьох співробітниць облдержадміністрації, і вивів їх із кабінетів. 

«На порушення чинного законодавства утримувати насильно трьох співробітниць ОДА - це чисто політична провокація, яку замовили працівнику ГПУ. Мені шкода цих хлопців з СБУ, які стоять під дверима. Ці типажі з автоматами і в масках з'явилися сюди після того, як ми викрили Насірова, що займався крадіжками», - сказав Саакашвілі.

Він додав, що підставою для заходу у Відділі протоколу стали дії колишнього генконсула Грузії Теймураза Нішніадзе. «Слідчий ГПУ приніс із знаменитого печерського суду ухвалу про здійснення обшуку за нібито неправомірними діями колишнього генконсула Грузії в Україні у 2011 році, які пов'язані з НДС», - зазначив Сааакашвілі. 

«Усі дії, які йому інкримінують, закінчуються 2013 роком. А зараз вони розпочали слідство, а потім вийшли на наступний етап. Твердять, що приватний благодійний фонд "На благо Одеси", який працює з волонтерами і немає жодного стосунку до ОДА, неправильно витрачає кошти», - додав Саакашвілі. 

 Він також зазначив, що щойно говорив з Генпрокурором, «вимагав негайно їх відкликати з облдержадміністрації». 

Як повідомляв Укрінформ, група оперативників СБУ та ГПУ у четвер близько 13-ї години розпочала обшук у кабінетах 522-524 Одеської облдержадміністрації. За словами заступника голови ОДА Соломії Бобровської, "група військовослужбовців у балаклавах увірвалася в адмінбудівлю зі звуками "працює СБУ", не представивши воєнізованій охороні при вході в ОДА жодних документів. Проникли в три кабінети відділу протоколу і зараз утримують у приміщенні трьох держслужбовців. Спроби адвоката керівника благодійного фонду "На благо Одеси" Теймураза Нішніадзе - Сергія Лисенка - ознайомитися з документами представників слідчо-оперативної групи ГПУ та СБУ, як представляються ці люди, не увінчалася успіхом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-