Фейгін каже, що був проти написання

Фейгін каже, що був проти написання "закону Савченко"

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін стверджує, що саме він став ініціатором залучення до участі у справі української льотчиці і народного депутата Надії Савченко свого колеги Іллі Новікова. До цього ніколи раніше Новіков не вів політичні судові справи.

Про це Фейгін повідомив під час прес-конференції в Укрінформі.

"Я залучив Іллю Новікова. Це була перша його політична справа, він ніколи не брав участі в жодних політичних справах, він відомий як учасник телевікторини "Що? Де? Коли?", але він юрист. Ми його залучили як одного з процесуалістів, він виконав свою роботу", - сказав Фейгін.

Відсутність на сьогоднішній прес-конференції Новікова Фейгін пояснив тим, що він зараз повинен бути в Грозному на оголошенні вироку ще двом українським політв'язням Станіславу Клиху і Миколі Карп‘юку.

"Справа закінчена, у нас немає потреби всім разом брати участь у справах", - підкреслив адвокат.

Водночас, він зазначив, що "з подивом" дізнався про причетність Новікова до розробки так званого "закону Савченко", який не так давно був прийнятий українським парламентом.

"Особисто я був противником вести законотворчу діяльність з в'язниці, тому що я сам колишній депутат парламенту і я знаю, що таке законотворча діяльність. Я був депутатом у 93-95 роках в Росії... Я вважав, що це неправильно ініціювати якісь законопроекти з в'язниці, і я Наді про це говорив", - розповів Фейгін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-