Експерт: Місія ОБСЄ без зброї - не на користь Донбасу

Експерт: Місія ОБСЄ без зброї - не на користь Донбасу

Укрінформ
Поліцейська місія ОБСЄ, яка має бути на Донбасі під час проведення місцевих виборів, не може обмежуватися тільки охороною безпеки проведення виборів.

Про це сказала аналітик, експерт-балканіст Інституту світової політики Дарія Гайдай під час брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Місія не може бути інструментом лише для забезпечення безпеки під час виборів хоча б тому, що на наступний день після виборів мандат місії буде обмежений. Проведення виборів не може бути ціллю місії, ціллю місії повинно бути врегулювання конфлікту", - сказала Гайдай.

Вона також наголосила, що присутність співробітників місії на Донбасі несе загрозу для ОБСЄ, адже співробітники місії обмежені у правах, а їх життя постійно піддається ризику.

"Обмежені місії, легко озброєнні, з обмеженим мандатом можуть лише загострити ситуацію для міжнародної спільноти, яка фактично ризикуватиме життями своїх громадян", - наголосила Гайдай.

Як повідомлялося, раніше ОБСЄ висловила готовність відправити поліцейську місію на Донбас у разі проведення місцевих виборів. Про це заявляв генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзаньєр, зазначаючи, що ОБСЄ готова надіслати сотні поліцейських, ймовірно, збройних, щоб забезпечити безпечну обстановку в місцях голосування. Проте на сьогодні ще досі не сформовано склад та кількість співробітників поліцейської місії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-