Депутата від «Народного фронту» не пустили в Придністров’я

Депутата від «Народного фронту» не пустили в Придністров’я

Укрінформ
Народному депутату із фракції "Народний фронт" Ігорю Гузю 25 травня не дозволили в’їхати на територію невизнаної Придністровської республіки для зустрічі з українською діаспорою.

Про це повідомляє прес-служба "НФ"

Як зазначається, Гузь перебував із робочим візитом у Республіці Молдова у рамках роботи комітету Верховної Ради у закордонних справах.

Там відбулася низка зустрічей українських парламентаріїв, зокрема - з міністром закордонних справ Ліліан Дарій, віце-прем'єр міністром Георге Балан, депутатами молдовського парламенту, а також з представниками проєвропейської опозиції, зокрема - із колишнім прем'єр-міністром Юріє Лянке.

Крім того, у приміщенні посольства України відбулася зустріч з українською діаспорою. Українці, що проживають в Придністров'ї, запросили Гузя відвідати Тирасполь. Натомість на пункті пропуску на кордоні з Україною "Тирасполь - Гребеники", поблизу міста Бендери, представники придністровського КДБ повідомили народному депутату, що йому заборонено в’їзд до Придністров'я, оскільки він є у "списках осіб, в'їзд яких небажаний".

"Після моїх вимог надати якісь документи з цього приводу мене доправили в окреме приміщення, куди по черзі почали приїжджати керівники місцевого КДБ. Розмова велася про "Правий сектор", Надію Савченко, Майдан, війну на Донбасі, жертви 2 травня 2014 року в Одесі. Таке враження, що зазомбовані КДБісти говорили виключно "темниками" з російських ЗМІ. Всю розмову записували на відеокамеру і тільки після тривалих переговорів дозволили залишити території митного пункту", - сказав Гузь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-