Екс-голові Держлісагентства Сівцю та його дружині оголосили підозру

Екс-голові Держлісагентства Сівцю та його дружині оголосили підозру

Укрінформ
Управління з розслідування особливо важливих справ та управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генпрокуратури повідомило про підозру колишньому голові Державного агентства лісових ресурсів Віктору Сівцю, який обіймав цю посаду за часів режиму Януковича. Підозру оголосили і дружині Сівця Марині Журавльовій.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Розслідуванням встановлено, що колишній високопосадовець за попередньою змовою зі своєю дружиною та іншими невстановленими особами у 2011-2014 роках систематично одержували неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів від іноземних суб'єктів підприємницької діяльності за отримання можливості закупівлі в Україні деревини та лісопродукції на загальну суму понад 140 млн грн, які у подальшому були легалізовані через схему використання підконтрольних офшорних компаній. Вжитими заходами, у тому числі в рамках міжнародного співробітництва, вдалося виявити вказані рахунки та надалі арештувати грошові кошти, одержані злочинним шляхом у сумі понад 3 млн доларів США», - йдеться у повідомленні.

На даний час вживаються процесуальні заходи для оголошення підозрюваних у розшук та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Одночасно встановлюються всі причетні до вчинення вказаних злочинів, в тому числі колишні високопосадовці. В подальшому буде вирішено питання про спеціальне досудове розслідування стосовно підозрюваних.

Колишньому голові Державного агентства лісових ресурсів України та його дружині повідомлено про підозру за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Як відомо, Віктор Сівець очолював Держлісагентство з 2011 по 2014 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-