Гельсінська комісія США закликала РФ звільнити всіх українських політв'язнів

Гельсінська комісія США закликала РФ звільнити всіх українських політв'язнів

Укрінформ
Комісія з безпеки та співробітництва США, відома також як Гельсінська комісія. в середу оприлюднила заяву з приводу звільнення Надії Савченко із закликом до свободи всіх незаконно полонених у РФ українців, а також виведення Росією своїх військ з Донбасу та припинення окупації Криму.

Текст документа має у своєму розпорядженні Укрінформ.

"Ми вітаємо давно очікуване звільнення Надії, але ми не повинні забувати й про інших українських громадян, незаконно ув'язнених в Росії. Ми також маємо пам'ятати, що РФ продовжує окупацію Криму та свою агресію на сході України, що принесло страждання й біль мільйонам українців", - йдеться в заяві

При цьому в документі підкреслюється: "Росія має поважати Мінські домовленості, які вона безкарно порушує, якщо має місце прагнення мирного врегулювання конфлікту. Але передусім Росія повинна забратися з України".

Гельсінська комісія є незалежним урядовим агентством США, створеним у 1976 році з метою контролю та виконання Гельсінського заключного акту та інших зобов'язань в рамках ОБСЄ. Комісія складається з дев'яти сенаторів, дев'яти конгресменів, а також по одному члену від Держдепартаменту США, Пентагону й Міністерства торгівлі. Комісія бере участь у розробці політики Сполучених Штатів щодо ОБСЄ та її реалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-