ЄС не зніме санкції з РФ за звільнення Савченко – Кулеба

ЄС не зніме санкції з РФ за звільнення Савченко – Кулеба

Укрінформ
Україна не обіцяла Росії нічого, крім двох ГРУшників, а звільнення Надії Савченко не стане приводом для ЄС зняти санкції з Росії.

Про це повідомив посол України при Раді Європи Дмитро Кулеба, пише "Українська правда".

"Ні, нічого крім Єрофєєва і Александрова ми Росії в обмін на Савченко не обіцяли", - написав Кулеба.

Крім того, за його словами, в ЄС звільнення Савченко не сприймають, як привід пом'якшувати санкції проти РФ.

Кулеба висловив упевненість, що звільнення Савченко Україною разом з іноземними партнерами - "це привід пишатися і рухатися вперед".

Крім того, він повідомив, що вирішальну роль у звільненні відіграв президент України Петро Порошенко.

"Він піднімав це питання, він просив лідерів інших країн вимагати від Путіна звільнення, він розмовляв з ним про звільнення. Давайте навчимося справедливо і критикувати, і хвалити", - зазначив дипломат.

"Тому що з самого початку було очевидно, що міжнародна мобілізація + таємні переговори - це рецепт свободи, підтверджений досвідом СРСР. І це працює", - пояснив посол.

Кулеба також підкреслив, що звільнення Савченко є прецедентом, який потрібен Україні для повернення в Україну інших українських в'язнів з Росії, звільнення яких домагається українська сторона.

"Просто подумайте, що вони зараз відчувають, знаючи, що звільнення можливе. "Моя країна мене не кине"- звільнення Савченко підтверджує ці слова Сенцова", - упевнений Кулеба.

Посол також висловив надію на те, що Савченко буде присутня в українській делегації на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-