Данилюк дав пояснення в НАБУ щодо своїх офшорів

Данилюк дав пояснення в НАБУ щодо своїх офшорів

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк дав пояснення в Національному антикорупційному бюро України щодо своїх офшорних компаній.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

"Він був. Дав пояснення, надав документи, які підтверджують, що, дійсно, на цих компаніях не було ніякого руху коштів задовго до його вступу на державну службу. Але ми йому під час надання пояснень роз'яснили, що він зобов'язаний був протягом місяця цей конфлікт інтересів усунути. Він цього не зробив. До речі, такими питаннями має займатися НАЗК (Національне агентство з питань запобігання корупції - ред.)", - зазначив Ситник.

Глава НАБУ підтвердив наявність порушення антикорупційного законодавства міністром фінансів, але наголосив, що має також місце й маніпуляція фактами.

"Ми займаємося цим. На жаль, має місце маніпуляція свідомістю, оскільки офшор по своїй суті, сама офшорна компанія, не є злочином. Те, що нинішній міністр фінансів свого часу не переоформив з себе ці офшорні компанії, звичайно, є порушенням антикорупційного законодавства. Я, наприклад, коли вступав на посаду директора, повинен був зупинити адвокатську діяльність, припинити довіреності, по яким працював як адвокат. Якраз такі речі і потрібно робити для того, щоб не було потім подібних спекуляцій", - зазначив Ситник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-