Гройсман: У питанні

Гройсман: У питанні "горіхової мафії" сьогодні поставимо крапку

Укрінформ
Кабінет Міністрів сьогодні ухвалить постанову про запровадження на митниці принципу "єдиного вікна", що автоматизує всі процеси й значно зменшує корупційні ризики.

Про це на засідання уряду заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми приймемо напрацьовані декілька рішень уряду про створення "єдиного вікна". Це означає, що ми повністю автоматизуємо митні процедури і ніхто вже не буде по п'ятдесят разів перевіряти один і той самий транспорт", - сказав Гройсман.

За його словами, дуже важливо, щоб усі товари, які проходять через українську митницю, якісно проходили через всі необхідні, але прості і зрозумілі процедури, що максимально унеможливить контрабандну діяльність.

"Дуже важливо, щоб контрабандисти або змінили країну проживання, або рід свого заняття", - зауважив Гройсман.

Крім того, сьогодні буде ухвалено постанову про скорочення тривалості перевірок митними органами товарів і транспортних засобів комерційного призначення до 4 годин.

"Рішення, яке ми сьогодні ухвалимо, буде гарантувати таку перевірку до 4 годин. Якщо не встигли - до побачення, транспорт має їхати", - сказав Гройсман.

За його словами, це рішення покладе край вимаганню працівниками митних органів хабарів у експортерів та імпортерів. "Ми приймемо рішення, яке поставить крапку в питанні "горіхової мафії", - наголосив Прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, 11 травня Прем'єр-міністр доручив відповідним міністерствам підготувати постанову, яка дасть змогу підприємцям без штучних перешкод займатися горіховим бізнесом.

 Він висловив обурення тим, що нині в державі діє так звана горіхова мафія, яка не дає підприємцям можливості експортувати волоські горіхи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-