Єльченко проконтролює в ЦАР дотримання санкцій Радбезу ООН

Єльченко проконтролює в ЦАР дотримання санкцій Радбезу ООН

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко як голова Комітету Ради Безпеки ООН щодо  Центральноафриканської Республіки (ЦАР) у вівторок розпочав візит до цієї країни з метою контролю за виконанням умов міжнародних санкцій.

Про це Укрінформу повідомив речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

"24–27 травня голова Комітету Ради Безпеки ООН 2127 (2013), постійний представник України при ООН Володимир Єльченко перебуватиме з візитом у Центральноафриканській Республіці. Комітет відповідає за контроль за дотриманням санкційного режиму стосовно ЦАР, що був запроваджений Радою Безпеки ООН у зв’язку з політичною нестабільністю та збройним протистоянням в цій країні протягом останніх років", - зазначили в українській місії.

Заплановано, що представник України проведе зустрічі з президентом, прем’єр-міністром ЦАР та членами уряду для обговорення ситуації з дотриманням режиму санкцій. Крім того, Єльченко зустрінеться з представниками ООН та керівниками акредитованих в ЦАР дипломатичних місій іноземних держав, лідерами провідних громадських організацій. Він також має намір відвідати місто Бамбарі в центрі країни, де знаходяться табори для біженців та внутрішньо переміщених осіб.

Візит Єльченка до Центральноафриканської республіки відбувається в контексті зусиль України, головуючої в Комітеті, спрямованих на подальшу стабілізацію ситуації в цій країні.

Нагадаємо, санкції РБ ООН відносно ЦАР були введені в грудні 2013 року. Вони передбачають ембарго на поставки зброї, боєприпасів та військової техніки, будь-яких видів військової допомоги, у тому числі навчань, тренувань та надання відповідних послуг з техобслуговування. Крім того, вони вводять персональні обмеження та заморожування активів фізичних та юридичних осіб, визначених у резолюції РБ ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-