Третій рік президентства Порошенка стане переломним - політолог

Третій рік президентства Порошенка стане переломним - політолог

Укрінформ
Третій рік президентства Петра Порошенка стане для нього переломним періодом.

Таку думку на прес-конференції в Укрінформі у вівторок висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко, повідомляє кореспондент агентства.

“Для Порошенка екватор третього року президентства буде переломним. Або йому вдасться нейтралізувати нинішні негативні тенденції, продемонструвати - хоча б частково - нового Порошенка - і сформувати собі фундамент на другий термін, або він зіткнеться із дуже серйозними проблемами”, - сказав Фесенко.

Досягненнями Петра Порошенка за другий рік його президентства Фесенко назвав успішну реалізацію зобов'язань України щодо безвізового режиму, збереження санкцій проти РФ, відносну стабілізацію ситуації на сході України, пожвавлення процесу структурних реформ та зміцнення обороноздатності.

За його словами, президенту вдається просувати свої ініціативи у Верховній Раді, але з великими зусиллями і певними репутаційними втратами.

“Щодо невдач Порошенка - то це відсутність суттєвого прогресу у боротьбі з корупцією, дисонанс між тим, щоб “жити по-новому” і успішно використовувати старі методи вирішення проблем. Інша проблема - особистісний внутрішній конфлікт Порошенка між політиком і бізнесменом, що теж створює неоднозначне ставлення  до нього”, - резюмував він.

На думку Фесенка, ще одним недоліком Порошенка є те, що він “полюбляє давати обіцянки, які складно виконувати, за що зараз певною мірою і розплачується”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-