Дві третини українців - проти дострокових виборів Ради

Дві третини українців - проти дострокових виборів Ради

Опитування
Укрінформ
Близько двох третин українців не підтримують ідею проведення дострокових парламентських виборів.

Такі дані соціологічного дослідження оприлюднила на прес-конференції в Укрінформі директор Фонду “Демократичні ініціативи” Ірина Бекешкіна, повідомляє кореспондент агентства.

“Щодо дострокових виборів, то громадська думка переважає проти виборів, але переважає незначно. Більшість нових виборів не хоче. Соціологічні дослідження кажуть, що явка буде невисокою”, - сказала Бекешкіна.

Зокрема, ідею дострокових парламентських виборів підтримали 36,6% українців, не підтримали 40,1%, а 23, 3% українців не мають чіткої позиції щодо цього питання.

Стосовно партій, які могли б пройти до ВР у разі проведення дострокових парламентських виборів,  Бекешкіна назвала “Блок Петра Порошенка “Солідарність”, партії “Батьківщина” та “Самопоміч”, Радикальну партію О. Ляшка. За її словами, у такому разі кілька політичних сил набрали б приблизно однакову кількість голосів, тож їм було б дуже складно домовлятися.

Дослідження було проведене з 11 по 16 травня 2016 року. Було опитано 2016 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком  АР Крим та окупованих територій Донбасу. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-