Нормандські переговори: у Олланда не згадали про поліцейську місію на Донбас

Нормандські переговори: у Олланда не згадали про поліцейську місію на Донбас

Укрінформ
Канцелярія президента Французької Республіки – Єлисейський палац поширила заяву про зміст телефонних перемовин лідерів країн-учасниць формату «Нормандія», при цьому жодним словом не згадала про поліцейську місію на Донбасі, яку ініціює українська сторона.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Президент (Франції Франсуа Олланд) і канцлер (Німеччини) Ангела Меркель провели переговори цією ночі з президентом Путіним і президентом Порошенком під час телефонної розмови у форматі "Нормандія", - йдеться у документі.

В Єлисейському палаці наголосили, що "три президенти і канцлер підтвердили свою прихильність мінським домовленостям та свою рішучість зробити все, щоб вони були виконані у повному обсязі якомога швидше".

"Лідери також наголосили на важливості виконання всіх необхідних заходів зі зміцнення режиму припинення вогню на сході України, починаючи з виведення зброї і планування виведення з бойових дій протиборчих сил, зокрема і звільнення полонених", - йдеться у заяві.

Крім того, зазначили в Єлисейському палаці, президенти та канцлер "зосередили свою роботу у частині різних політичних питань, які повинні створити конкретні умови для проведення місцевих виборів на Донбасі, відповідно до законодавства України та відповідно до стандартів ОБСЄ".

При цьому у заяві жодним словом не згадуються ініціативи української сторони щодо запровадження поліцейської місії на сході України. У МЗС Франції поки не коментують можливі домовленості лідерів "нормандської четвірки", але зазначили, що це питання обговорювалося під час ранкової сьогоднішньої зустрічі між міністрами закордонних справ Франції та України Жан-Марком Еро та Павлом Клімкіним, який прибув до Парижа з робочим візитом з Брюсселя.

Офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, у свою чергу, зазначив, що переговори двох міністрів стосувалися питань, щодо виконання мінських домовленостей, розвитку двосторонніх відносин та відносин між Україною та ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, прес-служба Президента України за результатами переговорів лідерів "нормандської четвірки" повідомила про те, що керівники України, Франції, Німеччини та Росії висловили підтримку розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і початку консультацій з цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-